Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Process: Competitors.

Urban improvement: The new building complements the historical monastery ensemble and as a result clearly relates to the listed context. The design and style has the cour d? Honneur in its geometry by finishing the edge from the square given paraphrase clothing uk by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is thus the guiding principle for the creating design and style with no restricting the independent architectural and style language. In the same time, the alignment on the developing edges on the courtyard level enables the view towards the adjoining open space among the auditorium as well as the cafeteria. By layering the structure, the design reacts towards the urban limits on the monastery complicated, orientates the library towards the residence and therefore clearly assigns the new creating to the historical ensemble. The importance with the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing in the reading space, the “window https://www.college.columbia.edu/core/core for the courtyard”, corresponds together with the other buildings. A gate situation is developed among the library plus the administration wing, which leads from the square in front on the cafeteria towards the cour d? Honneur. The new constructing closes the edge of the courtyard to Klemensborn and the space in front of your cafeteria is specified.

Building idea: The constructing is entered from the cour d? Honneur and is divided into three floors. The courtyard along with the upper floor form the constructing that is perceptible from the cour d? Honneur. Here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume with the major floors into zones of distinctive spatial effects and quality of expertise. The overlapping geometries on the ceilings generate exciting visual relationships. University and library use are accessed separately and can thus be operated independently of 1 a further: The seminar rooms on the basement floor and also the professors’ offices on the gallery degree of the courtyard floor are connected by means of a separate staircase. Access for the library with reception, distribution counter and media area is on the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected via the spacious staircase.

Material: The facade from the library is intended as a directional cladding created of metal. Added components such as the street-side wall of the basement along with the frame in the building access are planned in natural stone. Subordinate room closures are produced of glass of distinct transparency. Set bodies which include the elevator and also the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square will probably be restored to its original size. The historical paving will probably be supplemented and the topography of your creating access will likely be adapted for the requirements. In contrast, the adjacent open space among the auditorium plus the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities with the distinct courtyard places of your monastery are worked out paraphrasinguk com and strengthened. The wall adjacent to the gate creating might be closed, thereby strengthening the importance on the gate building.

WBW new building library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.